İTÜ MİAM’ın Ortağı Olduğu “Medinea on Air” Projesi Erasmus+ Programı Tarafından Desteklenmiştir

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve İTÜ MİAM’ın ortağı olduğu Medinea Ağı’nın (Medinea Network) yürüttüğü Erasmus+ Programı 2021-2023 yılları arasında projelerine kaldığı yerden devam etmektedir.  Aix-en-Provence Festivali tarafından koordine edilecek olan proje, Akdeniz havzasındaki 6 ülkenin önde gelen 3 müzik okulu ve 3 kültür kurumunu bir araya getirmektedir. «Medinea On Air» isimli proje AB Erasmus+ Programı Gençlik Alanı Stratejik Ortaklıklar tarafından desteklenmiş olup proje 30 Haziran 2021-29 Haziran 2023 tarihleri arasında desteklenmiştir.

Festival d’Aix-en-Provence (Fransa) – Proje Koordinatörü

Istanbul Teknik Üniversitesi – MIAM (Türkiye) – Proje Ortağı

Ente Musicale di Nuoro (İtalya) – Proje Ortağı

ARC Research and Consultancy (Malta) – Proje Ortağı

Escola Superior de Música de Lisboa (Portekiz) – Proje Ortağı

University of Ljubljana – Academy of Music (Slovenya) – Proje Ortağı

Program kapsamında Avrupa-Akdeniz kültüründen 30 yaş altındaki genç sanatçılar (klasik müzik icracıları ve şefleri, geleneksel/caz müzik doğaçlamacıları ve bestecileri), Medinea ağı üyeleri ve ağın ilgili ortakları (24 kurum) bir araya getirecektir. Bu yeni program güncel pandemi koşullarına uygun olarak çevrimiçi ve yüz yüze aktiviteleri bir araya getiren karma bir sistemle uyum sağlamayı hedeflemektedir. Gozo (Malta), Aix-en-Provence (Fransa), Nuoro (İtalya) ve Ljubljana (Slovenya) şehirlerinde yapılacak Medinea oturumları dışında orkestra deneyimi yaşatacak senfonik bir oturum da planlayan Medinea Ağı “Medinea On Air” adını verdiği çevrimiçi eğitimlerden oluşan bir seri de planlanmaktadır.