imkanlar
İTÜ’lü Akademisyenler Yeni Nesil Lityum İyon Pillere Yönelik Malzeme Geliştirecek

İTÜ Kimya-Metalürji Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Hüseyin Kızıl ve İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Meltem Yanılmaz yeni nesil lityum iyon pillere yönelik kompozit katı elektrolit malzeme geliştirecek.

Akademisyenlerimizin çalışmaları Horizon 2020 Programı Marie Sklodowska-Curie Burs ve Dolaşım Destekleri (MSCA) Individual Fellowship 2020 çağrısı kapsamında “Composite Solid Electrolyte Development for All Solid State Lithium BATTerieS (CSE-LBATTS)” projesi kabul edildi.

İTÜ Koordinatörlüğü’nde North Carolina State University (NCSU) işbirliği ile gerçekleştirilecek 36 ay süreli projede, Tekstil Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Meltem Yanılmaz “Researcher”, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Kızıl “Supervisor” olarak yer aldı.

Toplam bütçesi yaklaşık 260 bin Euro olup, projede elektrikli araç ve taşınır elektronik cihazlarda kullanılacak yeni nesil lityum iyon pillerinin performans ve güvenliğini artırma amacıyla, yüksek iyonik iletkenliğe ve arayüz özelliklerine sahip nano-kompozit katı elektrolitler (CSE) geliştirilecek.

Resim1
Resim2