İstanbul Teknik Üniversitesi Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Alanı Stratejik Ortaklıklar (KA202) Faaliyetinde “Skills and Competencies for a Circular Human Resources Management in the Foundry sector - CHROMAFOR” Başlıklı Projede Proje Ortağı Olarak Yer Almaktadır:

Döngüsel ekonomi, kaynakların daha iyi yönetimi ve kullanımlarını, üretim ve geri dönüşümlerin arttırılmasını sağlamayı hedeflemektedir. Ancak bu ekonomi sistemi içerisinde insan kaynakları yönetimi kavramına fazla yer yerilmez. Bu nedenle döngüsel ekonomiye geçiş, insan kaynakları yönetiminde yeni bir yaklaşıma ihtiyaç duyar. Bu anlamda döküm sektöründe insan kaynakları yönetiminin döngüsel ekonomi ilkelerine göre geliştirilmesi, sürdürülebilir ve rekabetçi bir ekonomi için oldukça büyük önem arz etmektedir. CHROMAFOR projesi, Avrupa dökümhanelerinin lineer ve geleneksel bir insan kaynakları yönetim modelinden döngüsel bir insan kaynakları yönetim modeline geçişini desteklemeyi amaçlamaktadır. Dökümhanelerde beceri ve yetkinliklerin yenilenmesini geliştirecektir. CHROMAFOR ilk olarak insan kaynakları yöneticilerinin profesyonel profilini belirlemek, tanımlamak ve geliştirmek için çalışacaktır. Dökümhaneler içinde sürdürülebilir işler ve fırsatlar yaratabilecek yeterli beceriye sahip, yenilikçi personelleri desteklemek için bir Öğrenme Sanal Ortamı geliştirmek ve dökümhanelerin döngüsel ekonomiye geçişini desteklemeyi hedeflemektedir. Uluslararası yaklaşım ile yeni yüzyılın küresel dökümhanelerine yönelik taleplere yanıt vermek ve Avrupa Birliği rekabet edebilirlik seviyelerini korumak ve geliştirmek için eğitim kaynaklarının yerelleştirilmesine de katkıda bulunacaktır. Proje Doç. Dr. Derya Dışpınar koordinatörlüğünde Kimya Metalurji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünde yürütülecektir.