imkanlar
İTÜ GİNOVA’nın Proje Ortağı Olarak Dâhil Olduğu Proje

İTÜ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’nin (İTÜ GİNOVA)’nın Proje Ortağı Olarak Dâhil Olduğu “The Boundary Spanners Development Programme” Başlıklı Proje Erasmus Programı + Bilgi Ortaklıkları Tarafından Kabul Edildi.

Proje Tanımı: The Boundary Spanners Development Programme; yükseköğrenim personelinin sınır kapsamı (boundary spanning) rolüne ilişkin yetkinlik ve becerilerini geliştirmesine imkân sağlayarak üniversitelerle bölgesel, ulusal ve uluslararası iş paydaşları arasındaki bütünleşmeyi engelleyen bariyerleri ortadan kaldırmayı amaçlayan bir projedir. Proje, Hollanda Merkezli University Industry Innovation Network (UIIN) koordinatörlüğünde yürütülmektedir.

Toplamda 36 ay sürecek olan projenin İTÜ GİNOVA tarafındaki araştırma ekibi Prof. Dr. Şebnem BURNAZ, Dr. Zeynep ERDEN BAYAZIT ve Dr. Alper YURTTAŞ’tan oluşmaktadır.

Proje, 2019 yılı Erasmus+ Bilgi Ortaklığı (Knowledge Alliance)  İnovasyon ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği çağrısı kapsamında 195 başvuru arasından, zorlu ve kapsamlı değerlendirme süreçlerinden geçerek desteklenen 33 proje arasında yer alarak 773.838 Avro hibe almaya hak kazanmıştır.


Projenin hedefi:
Bölgesel, ekonomik ve sosyal kalkınmada yükseköğrenim kurumlarının katkısını artırmak hedefine bağlı olarak üniversiteleri güçlendirmektir. Projede, Avrupa Komisyonu desteğiyle yapılan yıllar süren araştırmalar sonucunda oluşturulan “Üniversite-İş Dünyası İşbirliği Ekosistemi” modelinden ilham alınacaktır.


Proje Ortakları:

1.        University Industry Innovation Network BV (Proje Koordinatörü)

2.        Institut Mines Telecom Business School

3.        Fachhochschule Munster

4.        Universidad de Malaga

5.        İstanbul Teknik Üniversitesi

6.        Association Europeenne d’Institutions de L’enseignement superi

7.        Crazy Town Oy

8.        Momentum Marketing Services Limited

9.        Meath County Council

10.      Camara de Comercio E Industria Italiana Para Espana