Ufuk2020 Marie Sklodowska-Curie 2018-2019-2020 Çağrıları Konferansı

TÜBİTAK, Avrupa Komisyonu, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliği ile 7 Haziran 2018 tarihinde Ankara’da; 8 Haziran 2018 tarihinde ise İstanbul’da “ Ufuk2020 Marie Sklodowska-Curie 2018-2019-2020 Çağrıları Konferansı” düzenlenecektir.

Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirilecek konferanslar boyunca, MSCA’nın Avrupa Araştırma Alanı’na katkısı, gelecek hedefleri ve 2018-2019-2020 yıllarında açılacak proje önerisi çağrıları hakkında detaylı bilgiler sunulacaktır.

Avrupa Komisyonu tarafından açılan MSCA Bireysel Burslar (IF) çağrısı 12 Eylül 2018 tarihine kadar başvuruları kabul edeceğinden, konferanslarda proje hazırlama/sunma, dikkat edilecek hususlar, hakem ve bursiyer deneyimleri oturumlarına özel olarak yer verilecektir.

Böylece araştırmalarının bir bölümünü (12-24 ay arası) yurtdışında (Avrupa’da ya da Avrupa dışında) geçirmek isteyen veya yurtdışından Türkiye’ye yeni gelmiş/gelmeyi düşünen araştırmacılar ile kurumlarına nitelikli araştırmacı davet etmek isteyen akademi/sanayi kuruluşu temsilcileri MSCA çağrılarından, TÜBİTAK Proje Öndeğerlendirme Desteğinden ve MSCA Ulusal İrtibat Noktasının sunduğu hizmetlerden nasıl faydalanabilecekleri hakkında etraflıca bilgilendirilecektir.

Etkinliklere katılım ücretsiz olup, https://anket.tubitak.gov.tr/index.php?sid=87216&lang=tr linkinden kayıt yaptırılması gerekmektedir. Detaylı bilgi için buraya tıklayınız.