imkanlar
Horizon 2020 Programı Kapsamında Desteklenen Proje mcBEEs

“Advanced Integrative Solutions to Corrosion Problems Beyond Micro–scale: Towards Long-term Durability of Miniaturized Biomedical, Electronic and Energy systems- -mcBEEs” İsimli Proje Horizon 2020 Programı Kapsamında Desteklenmiştir

İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Ürgen’in koordinatör olarak yer aldığı, Avrupa Birliği Horizon 2020 Marie Skłodowska - Curie Yenilikçi Eğitim Ağları çağrısı (Marie Skłodowska -Curie Innovative Training Networks, H2020-MSCA-ITN-2017)  kapsamında yapılan "Advanced Integrative Solutions to Corrosion Problems Beyond Micro–scale: Towards Long-term Durability of Miniaturized Biomedical, Electronic and Energy Systems " isimli ve mcBEEs akronimli proje Nisan 2017 tarihinde desteklenmeye uygun görülmüştür.  Proje koordinatörü İtalya’dan Udine Üniversitesi’dir. 
 
Gelişen teknoloji ile birlikte özellikle biyomedikal, elektronik ve enerji sistemlerinde minyatürleşme ön plana çıkmıştır. Minyatürleşmiş yapılardan beklenen korozyon özellikleri, kitlesel malzemelere göre önemli oranda farklılık göstermektedir. Dolayısıyla minyatür sistemlerde oluşabilecek korozyon sorunlarına karşı farklı bir yaklaşım geliştirmek gereklidir. 
 
4 yıl sürecek olan söz konusu proje kapsamında desteklenecek doktora tezleri ve yoğun eğitim programları ile proje hedeflerine ulaşılması beklenmektedir. Projede Avrupa’dan saygın 10 üniversite, 4 küçük ölçekli firma ve  4 araştırma merkezi yer almaktadır. Projenin toplam bütçesi 3,276,400 Euro olup İTÜ’nün payı 235,557 Euro’dur.
 
 
Proje Konsorsiyumu:
proje_konsorsiyomu