imkanlar
Horizon 2020 Programı Araştırma Bursları

Değerli Araştırmacılarımız,
 
Horizon 2020 Programı Marie Sklodowska Curie Bireysel Araştırma Bursları 2016 çağrısı kapsamında üniversitemizden 3 araştırmacı desteklenmeye uygun bulunmuştur.  Türkiye genelinde toplamda 8 Marie Sklodowska Curie Bireysel Araştırma Bursu desteklenmiş olup 3 tanesi üniversitemiz araştırmacılarına aittir. Desteklenen Marie Sklodowska Curie Bireysel Araştırma Bursları ile ilgili bilgilere aşağıda yer verilmektedir:
 
DUF-Deep Learning UAV Networks for Autonomous Forest Firefighting
 
İTÜ Uçak Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr.Nazım Kemal ÜRE'nin "DUF - Deep Learning UAV Networks for Autonomous Forest Firefighting" isimli projesi Avrupa Birliği Horizon 2020 Marie Skłodowska Curie Bireysel Araştırma Bursları (Individual Fellowships-IF) 2016 çağrısı kapsamında desteklenmeye uygun görülmüştür. Proje takım halinde çalışan otonom insansız hava araçları ile dağıtık yapay zeka yöntemleri kullanılarak orman yangınlarının tespit edilmesi ve yangın yayılma yönünün tahmin edilmesi için gerekli algoritmaların geliştirilmesi ve uygulanmasını içermekte, böylelikle mevcut orman yangını erken uyarı sistemlerinin etkinliğini arttırmayı hedeflemektedir. Proje 2 yıllık olup toplam bütçesi 145.845 Euro’dur. Proje, İTÜ  Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi 'nde Prof.Dr.Gökhan İNALHAN supervizörlüğünde gerçekleştirilecektir.
 
MIDxPRO-Microwave Diagnosis of Breast Cancer with Open Ended Contact Probe
 
İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr.Tuba Yılmaz Abdolsaheb "Microwave Diagnosis of Breast Cancer with Open Ended Contact Probe" isimli projesi ile Avrupa Birliği Horizon 2020 Marie Skłodowska Curie Bireysel Araştırma Bursları (IndividualFellowships-IF) 2016 çağrısı kapsamında desteklenmeye uygun görülmüştür. Süpervizörlüğü Prof.Dr.İbrahim Akduman ve Prof.Dr.Tayfun Akgül tarafından gerçekleştirilecek olan 2 yıl süreli projenin toplam bütçesi 157.845 Euro olup proje kapsamında meme kanserinin açık uçlu problar ile belirlenmesi hedeflenmektedir.
 
WEARONICS-Developing Stretchable Conductive Fibers and their Implementations in Wearable Electronics
 
"İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi’nden Araştırma Görevlisi Dr.Alper Gürarslan'ın "Developing Stretchable Conductive Fibers and their Implementations in Wearable Electronics" isimli araştırma önerisi Avrupa Birliği Horizon 2020 Marie Skłodowska Curie Bireysel Araştırma Bursları (Individual Fellowships-IF) 2016 çağrısı kapsamında ilk yüzde üçlük dilimde yer alarak desteklenmeye uygun görülmüştür. 
Dr. Gürarslan projenin ilk aşamasında tekstil, polimer, nano-malzemeler, ve mikro-mekanik bilimlerini harmanlayarak iletken ve uzayabilir bir lif geliştirmeyi hedeflemektedir. Geliştirilecek olan lif, İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr.Güneş Karabulut Kurt'un süpervizörlüğünde Kablosuz İletişim Sistemleri ile donatılıp Yaygın Bilişim bileşenlerinde kullanılacaktır. Bu bileşenleri engellilerin hayatını kolaylaştıracak ürünlere dönüştürebilmek için araştırmacı Engelliler İçin Tekstil Tasarım Merkezi'nde Prof. Dr. Nevin Çiğdem Gürsoy'dan 3 ay sürecek bir eğitim alacaktır. Toplam bütçesi 157.845 Euro olan 2 yıllık projenin son 6 ayında araştırmacı İtalya’daki ComfTech ve Almanya'daki Antelope şirketleri ile işbirliği yaparak, giyilebilir elektronik ürünler geliştirmeyi amaçlamaktadır. 
 
Araştırmacılarımızı en içten dileklerimizle kutlar, başarılarının devamını dileriz.