imkanlar
İTÜ Avrupa Birliği Projelerindeki Yeni Hedefler Belirlendi

İstanbul Teknik Üniversitesi Yönetimi ile İTÜ Avrupa Birliği Proje Yürütücüleri 18 Mart 2016 Cuma günü Rektörlük Binası Senato Odası’nda gerçekleştirilen “Proje Yürütücüleri Toplantısı”nda bir araya geldi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın da katılımlarıyla gerçekleşen toplantıda, AB Programlarına katılımın arttırılması yönünde görüş ve öneriler paylaşılmış, İTÜ’nün AB 7. Çerçeve Programı dönemindeki başarılarını Horizon 2020’de çok daha ileriye taşıyabilmesi için neler yapılabileceği katılımcılar tarafından ele alındı.

Proje Yürütücüleri Toplantısı’nın açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, üniversite yönetimi olarak temel amaçlarının İTÜ’nün koordinatörlüğünü üstlendiği projelerin sayısını arttırmak olduğunu belirtti ve üniversite tarafından sağlanan destekleri vurguladı

İTÜ AB Merkezi Araştırma Ofisi Başkanı Prof. Dr. Tüzin Baycan ise  “İTÜ’nün Avrupa Birliği Projeleri Performansı” başlıklı bir sunum yapıldı.

Prof. Dr. Tüzin Baycan sunumunda, İTÜ’nün bugüne kadar AB Projelerindeki performansını diğer üniversiteler ile karşılaştırarak, Fakülte ve Bölümlere göre başvuru ve başarı oranlarını değerlendirdi. Avrupa Birliği’nin 2014 -2020 yılları arasında yürürlükte olacak Programı Horizon 2020 kapsamında şimdiye kadar İTÜ’den 96 tane proje başvurusu yapıldığı, 79 tanesi değerlendirilen projelerden 7’sinin kabul edildiği, 10 projenin de eşik üstü değerlendirildiği bilgisini paylaştı. Prof. Baycan, İTÜ’nün Horizon 2020 Programı kapsamında başarılı olan proje sayısının diğer üniversiteler ile karşılaştırıldığında benzer bir düzeyde olduğunu, Bilkent Üniversitesi’nin başarılı olan 9 projesine karşılık İTÜ, Boğaziçi Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve ODTÜ’nün başarılı olan 7 projesi olduğunu ifade etti.

Proje Yürütücüleri Toplantısı, araştırmacılarımızın değerlendirmeleri ve önerilerinin ardından Rektörümüzün proje yürütücülerine teşekkür belgelerini takdim etmesi ile son buldu.