imkanlar
Araştırma Altyapıları Bilgi Günü

Değerli Araştırmacılarımız,

Horizon 2020 Bilimsel Mükemmeliyet başlığı altında yer alan Araştırma Altyapıları 2016-2017 çağrılarının bir kısmı 08 Aralık 2015 tarihi itibariyle açılmış olup, Mart  sonunda kapanacaktır.

Bahse konu Programın ana hedefi, Avrupa sanayisinin teknolojik temelinin güçlendirilmesi için ihtiyaç duyulan yeni araştırma altyapılarının geliştirilmesi ve mevcut araştırma altyapılarının kullanımının optimize edilmesidir. Program kapsamında altyapı yatırım desteği verilmemektedir.

7. Çerçeve Programı (ÇP) çerçevesinde yürütülen 8 projeyle İTÜ, Türkiye’de Araştırma Altyapıları alanında TÜBİTAK’tan sonra en çok projeye sahip kurum olmuştur.

Bu çerçevede, İTÜ’nün 7. ÇP’de gösterdiği başarıyı  Horizon 2020’de daha ileri taşıyabilmesini teminen  27 Ocak 2016 Çarşamba Günü 14:00 – 17:00 saatleri arasında TÜBİTAK Ulusal irtibat Noktası Sayın Mina Yeşilyurt’un katılımıyla İTÜ Maden Fakültesi İhsan Ketin Konferans Salonunda “Araştırma Altyapıları 2016-2017 Çağrıları Bilgi Günü” düzenlenecektir.

Bahse konu Bilgi Günü çerçevesinde Sayın Yrd. Doç. Dr. Gülşen Cebiroğlu Eryiğit bir Araştırma Altyapısı Projesi olan “CLARIN” projesine ilişkin deneyimlerini bir “Başarı Hikayesi” olarak katılımcılar ile paylaşacaktır.

Söz konusu etkinliğe katılmak isteyen araştırmacılarımızın katılımlarını en geç 22 Ocak 2016 Cuma Günü mesai saati bitimine kadar ofisimize (eucenter@itu.edu.tr) bildirmelerini rica ederiz.

 

Saygılarımızla,

 

Prof. Dr. Tüzin Baycan ve Doç. Dr. Hazım Kemal Ekenel

İTÜ AB Merkezi Ofisi Eşbaşkanları